Billednovelle 7.a

登録は簡単!. 無料です
または 登録 あなたのEメールアドレスで登録
Billednovelle 7.a により Mind Map: Billednovelle 7.a

1. "Laust var tung om hjertet. Det var han altid, når han skulle afsted på havet. Men brød på bordet måtte de have. Både Bette-Karen og den lille ny, som var på vej. Det var roligt vejr her til aften og den blanke fuldmåne stod smukt mod horisonten. Alligevel følte han en knugende angst, da han skubbede fra i sandbunden. Som om han aldrig mere skulle se ind i Signes og Bette-Karens levende øjne...."

2. Laust: tryghedsnarkomanen, der i virkeligheden er bange for havet og helst vil være hjemme hos konen, Signe, og datteren, Bette-Karen. Men han er nødt til at være fisker, fordi det er det, man bliver, når man er søn af en fisker på Skagen.

3. Jens: eventyreren, der gerne vil leve livet farligt, men i virkeligheden er bange for døden. Han er en tænksom drømmer og yngste mand i båden.

4. Christian: flokdyret, der gerne vil gøre alle tilpas, men i virkeligheden dækker over en usikkerhed ift. at være en dygtig fisker og en god mand for sin kone Karen og deres alt for mange børn. Han er ældste mand i båden.

5. Søren: enegængeren, som har en fantastisk fornemmelse for at aflæse vinden og havet. Han ved hvor fiskene "står", men har meget svært ved at lytte til de andre. Han har stor gæld i købmandsboden.

6. Stumme Frederik: ingen ved, hvad denne mand indeholder. Han har været tavs, siden han som 12-årig var alene på havet med sin far. Det var kun Frederik, der vendte tilbage. Siden den nat har han været uden ord.

7. Gode konjunktioner

7.1. således

7.2. fordi

7.3. da

7.4. når

7.5. så

7.6. som

7.7. siden

7.8. således

7.9. hvad, hvor, hvornår m.m.

7.10. at

7.11. om

7.12. mens

8. I må kun bruge det samme verbum to gange. Brug ordbogen.com uden at logge ind - og find så synonym-ordbogen. Husk at slå infinitiven op og læs om, hvordan det valgte synonym bruges.

9. Novellen afleveres d. 2. maj