Get Started. It's Free
or sign up with your email address
IK by Mind Map: IK

1. Wat maakt jou bijzonder?

1.1. Negatieve, ondankbare gedachten verwerk ik voor mezelf. Acceptatie. Rust. En daarna op zoek gaan naar de lessen, de kansen en datgene waar ik dankbaar voor ben.

1.2. Mijn empathie. Ik kan me goed inleven in anderen.

1.3. Ik ben bijzonder op mijn eigen manier. ik ga mijn eigen gang maar laat iedereen in zijn/haar waarde.

1.4. Op momenten dat mijn energie minder wordt, ben ik me daar van bewust. Ik weet dat ik op dat moment een andere keuze moet maken. Ik ga dan vaak bewegen. Lekkere muziek aan en even mezelf flink inspannen.

2. Wat vind jij uniek aan jezelf?

2.1. Wat mij uniek maakt? Zelf vind ik dat ik een tamelijk goed relativeringsvermogen heb en dat ik goed kan inschatten wat anderen over mij denken. Deze combinatie komt wellicht wel vaker voor. Beter waarneembare eigenschappen, misschien mijn interesse voor talen en het snel begrijpen daarvan. Dit lijkt meer op een overzicht van zelf ingeschatte positieve eigenschappen...

2.2. Daarnaast maakt jezelf zijn jou ook uniek, niemand is namelijk hetzelfde. Iedereen heeft zijn eigen eigenschappen en karakter.

3. Wat vinden anderen uniek aan jou?

3.1. Anderen vinden mij uniek omdat ik mezelf ben, ik loop niet achter anderen aan.

3.2. Mijn eigenwijsheid, vaak wil ik niet luisteren naar geklaag van verschillende personen, waardoor ik mijn droom achterna ben gegaan omdat ik niet naar iedereen heb geluisterd maar wel naar mezelf.

3.3. Dat onlangs wat ik ook mee maak, ik er altijd weer boven op kom.

4. Wat kun je?

4.1. Positief zijn en blijven, daar ben ik goed in. Niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn medemens, daar heb al vaak mee kunnen helpen.

4.2. Koken en bakken. En dat heb ik ook nog eens zelf geleerd, dus dat is ook iets om extra trots op te zijn.

4.3. Ik ben financieel handig. Dat betekent wel dat ik mijn grote uitgaven overpeins, en dat ik het soms lastig vind om een knoop door te hakken. Maar als ik eenmaal de keuze maak om een grote uitgave te doen, weet ik dat ik de goede keuze heb gemaakt. Met weinig middelen kan ik veel. Ook stel ik prioriteiten als het om uitgaven gaat. Niet altijd de leukste optie, maar wel de meest praktische optie.

4.4. Taaltechnisch ben ik sterk. In het begin durf ik niet zo goed een woordje over de grens te praten, maar het gaat steeds makkelijker (vooral als andere mensen niet durven)

5. Wat wil je voor anderen betekenen?

5.1. Mensen blij maken. Klein geluk verspreiden. Een lach op iemands gezicht toveren.

5.2. Een voorbeeld kunnen zijn, laten zien dat positiviteit de wereld kan veranderen. Zelf positief in je schoenen blijven staan en anderen daar een handje mee kunnen helpen die het moeilijk hebben.