Bakterer lavet af Mehari 2

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Bakterer lavet af Mehari 2 by Mind Map: Bakterer lavet af Mehari 2

1. Baktrerier er så små, at vi kun se dem gennem et mikroskop. Vi har bakterier på og i kroppen, og de er en del af kroppens immunforsvar. Der er over alt på jorden bakterie. de fleste er harmløse, men nogle slår os ihjel. nogle lever på antraktis,men andre har det bedst i vores tarme.

1.1. k

2. Fakta Bakterierne blev opdaget i 1676 af Antoine Van Leeuwenhoek, men navnet bakterie blev først skabt 150 år senere i 1828. Den største bakterie der nogensinde er fundet er 0,7 millimeter bred. Det vil sige, at den kan ses med det blotte øje. Bakterien Clostridium botulinum udskiller en gift, der er blandt de mest giftige i verden. Giften, der i dag bruges i botox, er også skyld i den dødbringende sygdom, der kaldes pølseforgiftning.

3. Hvis de rette vækstbetingelser er til stede, kan bakterier formere sig hvert 20. minut, dvs . at en bakterie bliver ti to efter 20 minutter, og de to bliver til fire efter endnu 20 minutter osv.

4. hvordan angribe bakterier i kroppen. Bakterier angriber os , når vi mangler hygiejne. dvs hvis du ikke rengørring dit hus, håndtering af vaske tøj og i den daglige kontankt med mennesker ..osv. Baktrerier kan angriber os i kroppen.

5. Smittevej Smittevejen er mikroorgansmernes vej fra et sted til et andet. På den måde også kan bakterier angriber os fx dirkte konataktsmitte , indrekte kontaktsmitte, dråbesmitte eller luftbåren smitte, fødevarebåren smitte og insektbåren smitte.

6. Bakterier